MENJAVA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

TUJE VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZA SLOVENSKO

Menjava vozniškega dovoljenja in kako hitro do slovenskega vozniškega dovoljenja?

Prihajate iz tujine in želite narediti menjavo vozniškega dovoljenja? Slabo obvladate slovenski jezik in rabite pomoč pri razlagi?

Avtošola LMM Tilia je pravi naslov, v naši avtošoli nudimo angleško in bosansko-srbsko-hrvaško govoreče inštruktorje.

Razumemo, da je lahko menjava vozniškega dovoljenja prava preglavica, zato nam dovolite, da vam pri tem pomagamo. Najprej si preberite spodnji tekst, ki vam bo povedal, ali sploh lahko pridobite slovensko vozniško dovoljenje, nato pa nas kontaktirajte, kjer vam bomo lažje svetovali.

Kaj je potrebno za menjavo?

Veljavno tuje vozniško dovoljenje se po določbi 61. člena Zakona o voznikih lahko zamenja za slovensko vozniško dovoljenje tujcu, ki ima na podlagi dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji prijavljeno prebivališče več kot šest mesecev.

Prav tako državljanu Republike Slovenije, ki se vrne iz tujine v Republiko Slovenijo zaradi stalnega prebivanja ali ima prijavljeno začasno prebivališče v Republiki Sloveniji več kot šest mesecev, če izpolnjujeta druge s tem zakonom določene pogoje za vožnjo motornih vozil (predpisana starost, telesna in duševna zmožnost za vožnjo motornih vozil – zdravniško spričevalo itd.).

Slovensko vozniško dovoljenje se izda, če imetnik veljavnega tujega vozniškega dovoljenja opravi praktični del vozniškega izpita za tiste kategorije vozil, ki jih ima pravico voziti s tujim vozniškim dovoljenjem. Praktičnega dela vozniškega izpita ni potrebno opraviti imetnikom tujih vozniških dovoljenj tistih tujih držav, ki jih določi minister, pristojen za promet, na podlagi ocene kvalitete izobraževanja, teoretičnega znanja in znanja vožnje motornih vozil voznikov, ter prometno varnostnih razmer v posamezni tuji državi.

Click here for english version.

IZPIT ZA AVTO

IZPIT ZA AVTO

Preberite si več o tem kako do izpita za avto v le nekaj korakih v avtošoli LMM Tilia.
PREBERI VEČ >>

CENIK

CENIK

Kliknite na spodnji gumb, da si ogledate aktualni cenik avtošole.
CENIK >>

CPP TEČAJ

CPP TEČAJ

Za več informacij o CPP tečaju in o prostih terminih CPP tečaja kliknite na spodnji gumb.
VEČ O CPP TEČAJU >>