KAKO USPEŠNO OPRAVITI CPP IZPIT

KAKO USPEŠNO OPRAVITI CPP IZPIT

TOP 4 nasveti, da boš CPP opravil hitreje.

Ko se opravi prva pomoč in zdravniški pregled, pa se vsaj pri veliki večini lahko malce zakomplicira pri CPP izpitu.

Moramo priznati, da je CPP  izpit veliko težji, kot pred leti in je tečaju potrebno posvetiti veliko več pozornosti. Seveda pa to ni bav bav in se lahko nauči prav vsak, le malce se je treba potruditi in razumeti pravila na cesti ter oznake, saj dobro poznavanje le teh omogoča varnejši promet.

Torej kaj pravzaprav je CPP… Gre za teorijo spoznavanja cestno prometnih predpisov, ki je nujno potreben za nemoteno in varno vožnjo na cesti. Sestavljen je iz 5 predavanj, kjer predavajo izkušeni inštruktorji vožnje. Vsak posameznik lahko tudi sodeluje in sprašuje za razlago vseh nejasnosti. Potem sledi izpit, ki poteka na računalniku.

Zaupamo ti top 4 nasvete, ki ti bodo olajšali opravljanje CPP izpita.

  1. Prvi korak je definitivno udeležba na CPP tečajih. Seveda s tem mislimo aktivna udeležba, saj samo s fizično prisotnostjo, ne more kaj dosti ostati v glavi. Na predavanjih spoznaš prometne zapise, delovanje avtomobilov, prometna pravila, signalizacijo, prometno opremo. Zelo pomaga tudi učenje z našim CPP priročnikom (lahko ga najdeš na https://prirocnik.cpptecaj.si/), v kolikor imaš kakšno vprašanje lahko na tečaju vprašaš inštruktorja in razčistite nejasnosti. Na tečajih greš podrobne čez vso vsebino, zato le pozorno poslušaj in nam zaupaj, da ti bo tako mnogo lažje.
  2. Drugi korak je reševanje CPP vprašanj. Kot pravi stari rek ”vaja dela mojstra” in še kako je res tudi pri tečaju. Neko tiho pravilo je naj bi ta vprašanja preko spleta vsak posameznik rešil vsaj 50x. Vprašanj je ogromno in težko si je vsa zapomniti, zato je zelo pomembno, da se rešuje večkrat po malo, da se znanje zasidra globoko v spomin.
  3. Tretji korak: večjo pozornost posveti križiščem. Večina ima največje težave prav z njimi, hitro se lahko zmedeš in ogromno pravil moraš vedeti, zato se njim posveti malo dlje. Pa še nekaj… na izpitu so križišča ocenjena z več točkami in pri tej temi za pozitivno oceno ne smeš narediti napake.
  4. Četrti korak: pred izpitom se probaj sprostiti, vizualiziraj izpit, da ne boš tako pod stresom, ko do njega dejansko pride. Probaj se pomiriti in skoncentrirati, saj je to vse kar je tisti trenutek pomembno.

Upoštevanje teh nasvetov in zaupanje vase ti bo definitivno pomagalo do uspešno opravljenega izpita. Pa SREČNO!

Loading

Nam že slediš na socialnih omrežjih?