Tečaj Prve pomoči, koliko stane, koliko traja in potek Prve pomoči

Zaleteli smo se z avtom. Voznik je hujše poškodovan, nezavesten.
Kot sovoznik se ozremo čez ramo, pogledamo na zadnje sedeže in vidimo, da ima prijatelj zadaj zlomljeno roko in krvavitve po obrazu zaradi koščkov stekla.
Sami smo v šoku, saj se je ravno zgodilo nekaj groznega in nepričakovanega.
Kaj naredimo?
Začnemo klicati na pomoč ali začnemo z morebitnim oživljanjem voznika?

cpp testi nesreca na cesti gorec avto kaj narediti ce sem udelezen v prometni nesreci

Take situacije seveda nihče ne želi nikoli doživeti, a vendar se avtomobilske nesreče (pre)pogosto dogajajo. Včasih je lahko to le praska na avtu, ali pa celo smrtni izid.

Prav je, da kot odrasel, odgovoren voznik / voznica na cesti vemo, kako v takih situacijah ravnati.

To pa nas tudi uči Prva pomoč – kako ravnati v primeru nesreče na cesti ali druge nezgode. Kot že samo ime pove, nas torej nauči nuditi zdravstveno nujno pomoč poškodovanemu, ko zraven ni medicinskega osebja.

prva pomoc avtosola tilia ljubljana

Prva pomoč je obvezen del pri pridobivanju izpita za avto (ali motor) in je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela (pisni in ustni del).

Koliko časa traja in koliko Prva pomoč stane?

Tečaj Prve pomoči traja 10 šolskih ur, torej več kot 2x manj, kot traja tečaj CPP. Razpisani termini za tečaje so ponavadi ločeni tako na popoldanske, kot tudi dopoldanske termine.

Strošek pa okvirno znaša 100€tečaj + izpit.

Najprej je potrebno opraviti teoretični del, da se gre lahko na praktični del – ponavadi pa se vse tri stvari naredi v enem dnevu. V kolikor se teoretičnega dela ne opravi, ne moremo pristopiti k praktičnem.

Za uspešno opravljeno Prvo pomoč in pridobljeno izkaznico, moramo opraviti vse 3 dele (pisni, ustni in praktični del) pozitivno.

Kje opravljati Prvo pomoč?

Tako tečaj kot tudi izpit iz Prve pomoči lahko opravljate na Rdečem križu Slovenije. Najbližji naši avtošoli je na Tržaški cesti 132, Ljubljana.

Loading

Nam že slediš na socialnih omrežjih?