VARNA VOŽNJA

Kaj je varna vožnja?

Varna vožnja je zakonsko predpisan dodatni program usposabljanja. Ponavadi prvič slišimo za Varno vožnjo, ko opravimo izpit in nam nekdo reče; “No, zdaj te čaka pa še Varna vožnja.”
Ampak kaj sploh varna vožnja je? To je program dodatnega usposabljanja, kjer obnovite svoje znanje CPP (cestno-prometnih predpisov), izveste nekaj novih, uporabnih informacij ter nato svoje znanje vožnje preverite na poligonu.
Poligon ni enak tistemu, kot na začetku prve ure, ko ste še delali izpit za avto, temveč je veliko bolj zahteven in zabaven. Sestavljen je iz spolzkih površin, ostrih ovinkov, dvižnih tal ipd.

Na Varni vožnji vas želijo inštruktorji pripraviti na to, kako v nevarni situaciji pravilno odreagirati, da pridobite občutek kako je, ko nad avtomobilom nimate popolne kontrole in kako se tudi na to odzvati.

Ali moram varno vožnjo opraviti in kaj se zgodi, če ne narediš varne vožnje?

Po 39. členu ZVCP, je voznik začetnik dolžan opraviti dodatno usposabljanje voznikov začetnikov (varna vožnja) po najmanj šestih mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja in najkasneje v roku dveh let.

Po domače; Ko opravite izpit za avto morate v roku 6 mesecev – 2 leti opraviti Varno vožnjo. Če ne narediš varne vožnje, tvoje vozniško dovoljenje ni več veljavno in se ga ne da podaljšati na upravni enoti.

 Kontaktirajte nas za več informacij.

varna voznja lmm tilia vožnja voznik začetnik ponovno opravljanje izpita povratnik avtošola

Izbris kazenskih točk

Vsi imetniki veljavnega vozniškega dovoljenja, ki dosežejo najmanj štiri (4) in ne več kot 17 kazenskih točk, se lahko udeležijo Programa izobraževanja in usposabljanja varne vožnje za izbris kazenskih točk.
Na izbris kazenskih točk vas lahko napoti tudi Ministrstvo za pravosodje ali pa pridete tja samostojno.

Izbris kazenskih točk lahko opravljate le enkrat na 3 leta.
Ko opravite izbris kazenskih točk pa se vam izbrišejo štiri (4) točke.

Za prijavo in dodatne informacije nas lahko kontaktirate.