KOLIKO UR POVPREČNO RABI KANDIDAT ZA OPRAVLJEN IZPIT ZA AVTO?

Vsakdo, ki se odloči za pridobitev vozniškega izpita, se prej ali slej vpraša: “Koliko časa bom potreboval, da opravim izpit?”

Zakonsko predpisano število potrebnih ur je 20. Torej 21. ura je lahko že izpitna. Je pa to precej “zavajujoča” informacija, saj, da nekdo opravi z 20. urami potrebuje že kar precej

Povprečno število ur, ki jih kandidat v Ljubljani potrebuje za uspešen zaključek izobraževanja, je okoli 35. Vendar to ni napisano v kamnu, saj je uspeh v veliki meri odvisen od posameznika.

Zakaj povprečno 35 ur?

V Ljubljani je promet precej zahteven in tudi na sploh se prometne gneče večajo, avtomobili so precej bolj dostopni in na cesti je več in več ljudi, zato je učna krivulja nekoliko strmejša.

Vsako mesto ima svoje posebnosti kot so gneča, ozke ulice in številna križišča, kar zahteva več prakse. Poleg tega se morajo kandidati naučiti osredotočiti za daljše časovno obdobje; vožnja je za mnoge izjemno zahtevna dejavnost, ki zahteva visoko raven zbranosti.

Težko je biti osredotočen 50 minut v kosu, še posebej za tiste, ki se prvič srečajo z vožnjo.

Najpogostejše napake, ki jih delajo kandidati

  1. Zapeljati v globino: Kandidati pogosto napačno ocenijo, kje se morajo postaviti v križišču, ko zavijajo levo in velja pravilo srečanja.
  2. Desno pravilo: Če je prednostna cesta obrnjena v desno in vi greste naravnost, morate čakati vozilo, ki prihaja z desne strani.
  3. Pomanjkljivo gledanje v ogledala: Ogledala so tam z razlogom. Pogosto opažamo, da kandidati ne uporabljajo ogledal tako, kot bi morali.
  4. Bočna in varnostna razdalja: Ohranjanje pravilne razdalje do drugih vozil je ključno za varno vožnjo, še posebej v gostem prometu.

Dodatni viri za učenje in pripravo

Če želite poglobiti svoje znanje in se bolje pripraviti na izpit, vam priporočamo naslednje vire:

  1. CPP knjiga – Priročnik za praktično in teoretično učenje. Ta knjiga je vaš nepogrešljiv partner na poti do vozniškega izpita.
  2. Brezplačni CPP testi – Na naši spletni strani ponujamo brezplačne CPP teste, ki so skoraj identični tistim na izpitu. Odličen način za preverjanje svojega znanja pred dejanskim izpitom.

Ta članek je namenjen vsem, ki se pripravljajo na vozniški izpit in želijo vedeti, koliko časa bodo približno potrebovali. Pri pripravi na izpit je pomembno, da se izognete najpogostejšim napakam in uporabite vse razpoložljive vire za učenje.

Obiščite našo spletno stran za več informacij in pripravite se na cesto z zaupanjem!

Loading

Nam že slediš na socialnih omrežjih?